PRESS RELEASES

02.03.2016

Turizmin Gelişiminde Otel Projelerindeki Beklentiler Kritik Önem Taşıyor

Türkiye’nin en güçlü teknik müteahhitlik şirketi AE Arma-Elektropanç, otel projelerindeki deneyimi ile turizm yatırımcılarının artan beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak işlere imza atıyor.

Turizm ve inşaat sektörlerinde son 30 yılda kaydedilen gelişmeler, birbirini doğrudan etkiliyor ve destekliyor. Modern turizm tesisi taleplerinin artması; modern teknolojilerin kullanımını ön plana çıkararak, kalite standartlarının yükselmesini sağlıyor. Türkiye’nin en güçlü teknik müteahhitlik şirketi AE Arma-Elektropanç, Nisan ayı sonunda kutlanacak olan Turizm Haftası vesilesi ile Türkiye ekonomisi açısından kritik olan turizm sektörünün gelişiminde, rekabet açısından tesis kalite standartlarının yakalanmasının önemine dikkat çekiyor.

Riverland Dubai, Boulevard Hotel Bakü, Shahdag Kış Turizmi Kompleksi, Rixos The Palm Dubai, Radisson Blu Hotel, Four Seasons Otel, Grand Cevahir Otel gibi Türkiye ve yurt dışında önemli turizm tesislerine imza atan AE Arma-Elektropanç, turizm yatırımcılarının bu beklentilerine yüksek işçilik ve mühendislik kalitesiyle destek oluyor.

Otel projeleri müşteri odaklı tesisler oldukları için konfor birinci öncelik olarak öne çıkıyor. Turizm tesislerinin elektrik tesisatlarının tasarım sürecinde her profilden kullanıcının kolaylıkla kullanabileceği, kullanıcı dostu sistemlerin tercih edilmesi gerekiyor. Örneğin oda termostatı kullanımı bile bazen soruna yol açabiliyor. Müşteri istediği şekilde oda sıcaklığını ayarlayamadığı zaman, sorunun ne olduğunu bilmeksizin, sistemin çalışmadığını zannedebiliyor. Ayrıca oda içerisinde kullanılan anahtar priz grubunun haricindeki kullanıcı dostu olmayan ekranlı paneller de misafirler için kabusa dönüşebiliyor. Otellerde ayrıca kablosuz internet ağının her şartta ve misafirin bulunduğu her bölgede aynı verimlilikle çalışması isteniyor.

Projelerde yer alan sistemlerin, otel işletmelerinin yenilikçi bakış açısına ve değişen teknolojiye ayak uyduracak düzeyde olmasını sağlayabilen alt yapılara sahip olması önem kazanıyor. Bakım ve işletme açısından da kullanıcı dostu, seyrek ve kolay bakım gerektiren sistem sağlayıcıların ürünleri ile çalışması işverenlerin AE Arma-Elektropanç’ı tercih etmesinde büyük rol oynuyor.

Kaynak kullanımında verimlilik öne çıkıyor

Otel müşterilerinin konfor beklentilerinin başında iç hava kalitesi ve ardından kullanacağı sistem elemanlarının kolaylığı, rahatsız edici olmayışı geliyor. İşletme ekibinin taleplerine cevap hızlı verebilen sistemler önem kazanıyor. Turizm tesislerinde enerji tasarrufu, su kalitesi ve su tüketimi, işletme maliyetlerinin azaltılması, az ve kolay bakım, çevre dostu olması önemli kriterler arasında yer alıyor.

Otel projelerinin elektrik ve mekanik tesisat uygulama süreçlerinde en büyük zorluk lobby, konferans salonu, balo salonu, fitness gibi sosyal alanların asma tavan tesisatlarının oluşturulmasında yaşanıyor. AE Arma-Elektropanç, teknik açıdan en doğru uygulamayı yapabilmeye yönelik tecrübe ve bilgi birikimi ile tüm ihtiyaçları en iyi şekilde yerine getiren uygulamalara imza atıyor.

Tükenen enerji kaynakları sebebiyle otel işletme sürecinde enerji tüketimi, su sarfiyatı ve suyun doğaya zarar vermeyecek şekilde kanalizasyona iletilmesi önem kazanan konular arasında yer alıyor. Bu konulara yüksek duyarlılığa sahip AE Arma-Elektropanç, uygulamasını yaptığı otel projelerinin tasarımları çerçevesinde en kaliteli ve enerji sarfiyatı minimum olan sistemler kuruyor.