PRESS RELEASES

18.01.2016

AE Arma-Elektropanç Rusya Federasyonu’nda 3. Havalimanı Projesine İmza Atıyor

Dünyanın en iyi 250 müteahhiti arasında yer alan ve 3 kıtada operasyonlarını sürdüren Türkiye’nin en güçlü teknik müteahhitlik şirketi AE Arma-Elektropanç, Rusya’nın en büyük havalimanı Domodedovo Havalimanı Yolcu Terminali-2’nin iş ortaklarından biri oldu.

AE Arma-Elektropanç,Rusya’da önemli projelere imza atmaya devam ediyor.Kurum,son olarak yapımı devam eden Rusya’nın en büyük Havalimanı Domodedovo Havalimanı Yolcu Terminali-2’nin tüm elektrik, elektronik ve mekanik  (MEP) tesisat işlerinin teknik müteahhitliğini üstlendi.

Ana müteahhitliğini Ant Yapı’nın üstlendiği ve 235,000m² kapalı alana sahip Domodedovo Havalimanı Yolcu Terminali-2 Moskova`nın güneyinde bulunan Domodedovo bölgesinde yer alan Domodedova havalimanına ek olarak yapılacak. Havalimanına şehir merkezinden karayolu, hızlı tren ve metro ağı ile ulaşım sağlanıyor.

MEP işlerinin kontrat bedeli 135 milyon dolar olan projenin 2018’in 4. çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Domodedovo Havalimanı Terminal-2 projesi, AE Arma-Elektropanç’ın Rusya Federasyonu’nda, Kazan Havalimanı ek terminali ve St. Petersburg Pulkova Havalimanı’ndan sonra üstlendiği üçüncü havalimanı projesi konumunda.