ПРЕСС РЕЛИЗ

28.03.2016

İki Dev Şirket Enerji Sektöründe Stratejik İşbirliğine İmza Attı

Türkiye’nin lider teknik-müteahhitlik firması AE Arma-Elektropanç, uluslararası enerji sektörünün önde gelen firmalarından Clarke Energy Fransa ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Orta Doğu’nun en büyük üç teknik müteahhitlik firması arasında yer alan AE Arma-Elektropanç, verimli ve ekonomik enerji üretim tesisleri kurulumunda uzman Clark Energy Fransa firması ile stratejik bir işbirliğine imza attı. İşbirliği özellikle doğal kaynaklar bakımından zengin ancak yeni gelişmekte olan Afrika kıtasındaki pazarlarda ekonomik ve güvenilir enerji üretmeyi ve kullanıma hazır hale getirmeyi amaçlıyor.

Bu işbirliği doğrultusunda AE Arma-Elektropanç; Türkiye ve Afrika ülkelerinde doğalgaz, LPG, metan gazı, kömür gazı ve biogazla çalışabilen motor bazlı enerji santrallerinin kurulumunu yaparak ısı ve elektrik enerjisinin birlikte üretildiği toplam enerji veriminin yüzde 90’lara kadar çıkacağı ko-jenerasyon ve tri-jenerasyon tesislerini Clarke Energy Fransa ile birlikte hayata geçirecek.

AE Arma-Elektropanç, stratejik partneri Clark Enerji Fransa ile birlikte, tecrübeli, yetenekli ve dinamik teknik kadrosuyla kojenerasyon tesisleri için fizibilite çalışmasından ekonomik analize,  tasarımdan montaj ve işletmeye almadan periyodik bakıma tüm hizmetleri sunacak.

Çevre kirliliği ve karbon emisyonlarının azaltılması çalışmalarının ve buna paralel olarak enerji üretim verimliliğinin hassasiyetle uygulandığı günümüzde ısı ve elektrik enerjisinin üretim verimliliği, özellikle alışveriş merkezleri, otel, hastane, üniversite, askeri tesisler, toplu konutlar, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri, veri merkezleri, çöp gazı ve atıktan biogaz üretim tesisleri için büyük önem taşıyor.